Αγροτικός τομέας στην Κρήτη, επιδοτήσεις,επαγγελματικές ευκαιρίες, εναλλακτικές καλλιέργειες και άλλα πολλά!


Κρητική γη! Γη ευλογημένη! Ένα νησί το οποίο ζηλεύουν πολλοί! Ένας τόπος γεμάτος παραδόσεις, εξαιρετικής γαστρονομίας και εκλεκτών τοπικών προϊόντων! Σε όποιο σημείο της Κρήτης  βρεθεί ο επισκέπτης θα δει πλούσια την αγροτική ζωή. Μα τι γνωρίζουμε αλήθεια για τη ζωή αυτή?  Για τα προϊόντα του τόπου μας? Για εναλλακτικές καλλιέργειες που με τόσο κόπο δειλά αναπτύσσονται? Μην αγχώνεστε! Για αυτό είμαι εδώ! Μαζί θα μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για τον αγροτικό τομέα! Ειδήσεις, ευτράπελα, σημαντικά γεγονότα, επαγγελματικές ευκαιρίες, επιδοτήσεις, εναλλακτικές καλλιέργειες και άλλα πολλά!
Ας ξεκινήσουμε με μερικές αλήθειες!!
  • Γνωρίζατε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας  σ ποσοστό της τάξεως του 5%? Συγκεκριμένα την υψηλότερη συμμετοχή ως πολυπληθέστερη ενότητα έχει η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου με 52,06%, ακολουθεί η ενότητα Χανίων με 23,07% , Λασιθίου  12,89% και Ρεθύμνου 11,98%! – Πηγή: www.crete.gov.gr/
  • Λόγο του υψηλού ποσοστού ανεργίας στη χώρα μας πολλοί στράφηκαν στη γη. Σύμφωνα με μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ, το διάστημα 2008-2010 καταγράφηκε στον αγροτικό τομέα αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων στο γεωργικό τομέα  6,38% που σημαίνει 32,946 θέσεις εργασίας!
  • Το κλίμα της Κρήτης ευνοεί εναλλακτικές καλλιέργειες και ιδιαίτερα υποτροπικές! Μερικές από τις εναλλακτικές καλλιέργειες που υπάρχουν στην Κρήτη είναι: το λουλούδι Πρωτέα, αλόη, παπάγια,πασιφλόρα, φυσαλίδα, γκουάβα, πεπίνο, φρούτα του πάθους, αβοκάντο, φραγκόσυκα και ροδιές!
Μείνετε συντονισμένοι! Πολύ σύντομα θα μιλήσουμε για μία καλλιέργεια η οποία άνθισε στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια. Ένα δέντρο οι καρποί του οποίου είναι θησαυρός! Δεν θα σας το αποκαλύψω! Θα σας δώσω όμως δύο αινίγματα να το βρείτε μόνοι σας!!!!
«Χίλιοι μύριοι καλόγεροι, σε ένα ράσο τυλιγμένοι!»
«Καλαγκαθένιο το μαντρί και κόκκινα τα γίδια!»

                                                                                                              
Κολαϊτη Ειρήνη

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!