Είδε την Κρήτη στη Βίβλο και ονόμασε κωμόπολη στην Αμερική "Crete"

Το γνωρίζατε ότι το νησί μας δεν είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο με αυτή την ονομασία ;
Στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα, στο Ιλινόις και στην Νεμπράσκα υπάρχουν ακόμα δυο μικρές κωμοπόλεις , με το ίδιο όνομα.

Η Κρήτη της Νεμπράσκα ιδρύθηκε το 1871 και έχει περίπου 7.500 κατοίκους. 


Σε επικοινωνία που είχαμε ωστόσο μαζί τους, απο οτι μας ενημέρωσαν δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με την Κρήτη της Ελλάδας, αλλά με τη Κρήτη του Ιλινόις
Η ονομασία, ωστόσο, της Κρήτης του Ιλινόις προέρχεται απο την δική μας Κρήτη!
Αρχικά η περιοχή ονομαζόταν Wood's Corner ενω το όνομα Crete το απέκτησε το 1836 απο τον Willard Wood.
Σε ηλεκτρονική επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο της πόλης,Michael S.Einhorn, μας εξήγησε, οτι σύμφωνα με αναφορές ο Willard Wood, εμπνεύστηκε το όνομα "Κρήτη" απο την Βίβλο και πιο συγκεκριμένα απο το ταξίδι που πραγματοποίησε ο Απόστολος Παύλος προς την Ρώμη.
Πράγματι με μια μικρή αναζήτηση μπορεί κανείς να βρει τέτοιες αναφορές.
"Ο Α. Παύλος, ως ρωμαίος πολίτης, ζήτησε να παρουσιαστεί στον αυτοκράτορα κι επειδή είχε αυτό το δικαίωμα, τον έβαλαν σ΄ ένα πλοίο μαζί με άλλους κρατούμενους και με φρουρά, για να πάνε στη Ρώμη.
Φτάνοντας το καράβι στην Κρήτη, η κακοκαιρία, ο άνεμος και τα κύματα εμπόδιζαν το ταξίδι του. Ο Παύλος είπε στον υπεύθυνο αξιωματικό που τους συνόδευε ότι καλύτερα θα ήταν να περίμεναν σ΄ ένα λιμάνι, ώσπου να φτιάξει ο καιρός...... "Έπρεπε να με είχατε ακούσει,όταν σας είπα να περιμένουμε να περάσει η κακοκαιρία.Θα μέναμε στην Κρήτη και θα γλιτώναμε ολη αυτή την ταλαιπωρία, αλλα θα σωζόταν και όλος ο εξοπλισμός και το φορτίο του καραβιού."
Ποιος να το φανταζόταν οτι ενα χωριό 8,000 κατοίκων, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ,θα είχε πάρει το όνομα του απο το νησί μας.

http://flashnews.gr/Μιχάλης Γιακουμάκης

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!