Χανιά: Το άγνωστο παραδεισένιο κολπάκι στο φαράγγι του «Καθολικού» ΒΙΝΤΕΟ


Ένα μικρό παραδεισένιο κολπάκι μπορεί να ανακαλύψει κάποιος αφού «περάσει» το φαράγγι του «Καθολικού», που βρίσκεται στο Ακρωτήρι Χανίων. Ένα κολπάκι που μοιάζει πολύ με τη φημισμένη παραλία του Αγίου Στεφάνου (Σειτάν) στα Χανιά, που έχει προσεγγίσει χιλιάδες επισκέπτες τα τελευταία χρόνια.
Το φαράγγι Καθολικού βρίσκεται κάτω από τη Μονή Γουβερνέτου, στην περιοχή του Ακρωτηρίου, 16χλμ ανατολικά των Χανίων.

Είναι από τα σημαντικότερα φαράγγια της Κρήτης με ιδιαίτερη θρησκευτική αξία, καθώς στις σπηλιές του έβρισκαν καταφύγιο πολλοί μοναχοί και ασκητές. Μέσα στις σπηλιές έχουν κτιστεί μικρά εντυπωσιακά εκκλησάκια.
Μέσα στο μικρό αυτό φαράγγι υπάρχει η εγκαταλελειμμένη Μονή Καθολικού από όπου του φαράγγι πήρε το όνομα του. Πρόκειται ίσως το αρχαιότερο μοναστήρι της Κρήτη καθώς χρονολογείται από το 1600.

Η διαδρομή είναι ξεκούραστη καθώς το μονοπάτι είναι πλακόστρωτο για περίπου μισή ώρα και καταλήγει στην εγκαταλειμμένη μονή του καθολικού. Όπου από εκεί αρχίζει το φαράγγι με μήκος περίπου 3.5 χιλιόμετρα
Η διαδρομή μετά τη μονή του Καθολικού συνεχίζεται παράλληλα με την κοίτη του ποταμού οπότε πρέπει κανείς να κατέβει και να περάσει κάτω από την εντυπωσιακή γέφυρα.


Μετά από βατή πορεία, 20 περίπου λεπτών, το φαράγγι καταλήγει στη θάλασσα σχηματίζοντας ένα μικρό κολπάκι με γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά που χρησιμοποιήθηκε και σαν λιμανάκι παλαιότερα από τους μοναχούς για τον ανεφοδιασμό της μονής.
Φτάνοντας στο κολπάκι θα δει κανείς ίχνη λατομείου, ένα πηγάδι κι έναν βράχο έχει το σχήμα καραβιού
Το ιδιαίτερο με αυτό το κολπάκι είναι ότι δεν φαίνεται από πουθενά!Ακόμα και από υψηλό υψόμετρο! Μόνο όταν ο επισκέπτης φτάσει στο τέλος του φαραγγιού θα μπορέσει να το αντικρίσει.

http://www.pronews.gr/

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!