Πληροφορίες για έναν Κρητικό αγωνιστή έναν αφανή ήρωα αναζητά ο Γερμανός Robert Streibel.Ποιος γνωρίζει τον Νίκο Μαυράκη;Ένας Γερμανός αναζητά τα ίχνη της οικογένειας του Νίκου Μαυράκη
Πληροφορίες για έναν Κρητικό αγωνιστή έναν αφανή ήρωα αναζητά ο Γερμανός Robert Streibel. Πρόκειται για τον Νίκο Μαυράκη έναν συνδικαλιστή που συμμετείχε στην κατάληψη της Τράπεζα της Ελλάδας τον Οκτώβρη του 1943 και φυλακίστηκε στην Ελλάδα και στην Αυστρία.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση στη σελίδα April in Stein στο Facebook
ο Robert Streibel αναζητά μέλη της οικογένειας του Νίκου Μαυράκη καθώς οπως αναφέρει οι αναμνήσεις του έχουν γραφτεί σε βιβλίο το οποίο θα μεταφραστεί στα Γερμανικά.


Στην ανάρτηση αναφέρεται :
Ποιος γνωρίζει τον Νίκο Μαυράκη;
Γεννήθηκε το 1915 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν τραπεζικός υπάλληλος και συνδικαλιστής. Με την κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1943 από τους Γερμανούς, δικάστηκε και κρατήθηκε. 
Αφού κρατήθηκε σε διάφορες φυλακές της Ελλάδας, μεταφέρθηκε στο Στάιν του Κρεμς της Αυστρίας. Φυλακισμένη στο Στάιν ήταν και η γυναίκα του, όπου και την γνώρισε. 
Επέζησε από το μακελειό στις 6. Απριλίου του 1945 και επέστρεψε στην Ελλάδα. Οι αναμνήσεις του γράφτηκαν σε βιβλίο, που θα μεταφραστεί στα γερμανικά.
Επιθυμώ να έρθω σε επαφή με συγγενείς του Νίκου Μαυράκη. 

http://www.cretalive.gr/

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!