ΤΕΣΤ :Πόσοι άνθρωποι μοιράζονται το ίδιο επίθετο με σένα σε ολόκληρο τον κόσμο;Το επίθετο είναι κάτι το οποίο το κουβαλάμε μαζί μας για μία ζωή. Μας χαρακτηρίζει και πολλές φορές ορίζει το μέλλον μας. Πόσοι άνθρωποι μοιράζονται, όμως, το ίδιο επίθετο με σένα σε ολόκληρο τον κόσμο; Δεν σε απασχόλησε ποτέ αυτό το ερώτημα; 
Εμένα με απασχόλησε και μ ένα γρήγορο googlαρισμα βρήκα ένα website το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις ακριβώς πόσοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν το ίδιο επίθετο με σένα και για την ακρίβεια σε πληροφορεί και σε ποιες χώρες βρίσκονται!
Ε, μην με πειτε υπερβολική… έχει γίνει viral λέμε το συγκεκριμένο site!
Το Forebears.io, λοιπόν, σου δίνει πέρα από τα στατιστικά στοιχεία πληροφορίες και για το από που προέρχεται το όνομα σου και την πιο πιθανή πηγή του επιθέτου σου.
Για παράδειγμα το επίθετο «Τσαπανίδου» το έχουν μόλις 149 άτομα σε ολόκληρο τον πλανήτη… το λες και ελάχιστο δείγμα! Οι 147 είναι στην Ελλάδα (που είστε οικογένεια;) και οι 2 στην Αγγλία (ξενιτεύτηκε η οικογένεια μάλλον). Σύμφωνα με το site οι πιθανότητες του να πετύχεις κάποιον από το Τσαπανιδέικο είναι 1: 75,667 13,267.
Αν ψάξεις το όνομα της Taylor Swift βέβαια τα αποτελέσματα είναι λίγο πιο πλούσια. Το επίθετο της έχει ρίζες από μία γυναίκα από το Cambridgeshire, την Matilda Swyft (ναι έτσι γραφόταν αρχικα… στην πορεία απλοποιήθηκε), και κρατάει από τον 13ο αιώνα. Το επίθετο αυτό συνηθιζόταν να το έχουν οι couriers. Βεβαίως -Taylor eat my dust που λένε και στο χωριό μου- το επίθετο το μοιράζεται με άλλους  58,000 ανθρώπους!
Μελέτες έχουν αποδείξει πως το επίθετο του καθενός μπορεί να ορίσει το μέλλον του -δεν το λέω εγώ αλλά οι επιστήμονες! 
Η περίεργη εμφάνιση του ονομαστικού ντετερμινισμού σε σχέση με τα επίθετα προέρχεται από μία έρευνα του 2002 στην οποία οι ερευνητές υποστήριζαν πως ήταν πιθανότερο οι άνθρωποι να επιλέγουν ασυνείδητα «σταδιοδρομίες των οποίων οι τίτλοι μοιάζουν με τα επίθετα τους». Για παράδειγμα, αναφέρεται στην έρευνα, πως οι άνθρωποι που έχουν επίθετο Dennis ή Denise υπερεκπροσωπούνται μεταξύ των οδοντιάτρων -dentist στα αγγλικά. (Μήπως να αφήσω την κάμερα και να πιάσω την Τσάπα;)
Όπως και να έχει βάλε το επίθετο σου στην μηχανή και βρες τα δικά σου στοιχεία!
http://ipop.gr/

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!