Ένα μοναδικό θέαμα απόψε στον ουρανό της Κρήτης !Ορατός με γυμνό μάτι ο διεθνής διαστημικός σταθμός ISS
Ένα μοναδικό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι στρέψουν απόψε το βλέμμα στον ουρανό της Κρήτης καθώς θα είναι ορατός ο διεθνής διαστημικός σταθμός ISS της NASA !
Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής διαστημικός σταθμός θα βρίσκεται σε τροχιά πάνω από το νησί και θα είναι ορατός με γυμνό μάτι στις 9.27 απόψε το βράδυ ! Το θέαμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό για την Κρήτη, αφού ο διαστημικός σταθμός θα διασχίσει ολόκληρο τον ουρανό της από νοτιοδυτικά προς βόρειοανατολικά, μέσα σε περίπου 6.5 λεπτά και θα φαντάζει σαν ένα πολύ λαμπερό αστέρι !

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που φέρει στο εξωτερικό του τέσσερις κάμερες υψηλής ευκρίνειας
θα μεταδίδει απευθείας online video με εντυπωσιακές εικόνες της γης από το διάστημα, στο πλαίσιο του πειράματος HDEV (ο High Definition Earth Viewing) με σκοπό τη μελέτη της επίδρασης των διαστημικών περιβαλλοντικών συνθηκών στην ποιότητα των βίντεο
. Τα συλλεχθέντα στοιχεία θα βοηθήσουν τους ειδικούς στο να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις σχετικά με τον κατάλληλο εξοπλισμό για μελλοντικές αποστολές, όμως την ίδια ώρα στους χρήστες του διαδικτύου προσφέρεται ένα μοναδικό θέαμα.
http://www.cretalive.gr/

creteonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΑΡΘΡΑ,TRENDS..ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ MAIL ΣΟΥ!