ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΤΕΛΟΣ!

Σκίτσο Άννα Μακρή – Γράφει η Φωτεινή Μακρή.
Και εκεί που νομίζαμε πως τα είδαμε όλα, τι διαβάζω; Τέλος στα πλαστικά καλαμάκιαγια την προστασία του περιβάλλοντος. Σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία έχουν κάνει το επόμενο βήμα για την μείωση του πλαστικού, με στόχο τα πλαστικά καλαμάκια! Έχει να γίνει φέτος του τέλους το ανάγνωσμα με τόσους φόρους. Και έτσι που πάει το πράγμα το βλέπω να ρουφάμε τον φραπέ και τον καπουτσίνο με μακαρόνι για παστίτσιο νούμερο 2 και 5.


Μια μικρή αναδρομή στον χρόνο: Το πρώτο καλαμάκι ήταν από άχυρο αλλά δυστυχώς διαλύονταν μέσα στο υγρό. Το αντικατέστησε ένα καλαμάκι φτιαγμένο από χαρτί με επάλειψη από κερί. Και ο κατασκευαστής του ήταν ο Μάρβιν Στόουν. Την ιδέα του Μάρβιν την εξέλιξε ο Τζόσεφ Φραιντμαν με το να κάνει πλαστικό, σπαστό και χρωματιστό μόλις το 11937.

Και θέλετε να μου πείτε τώρα πως θα ξεκινάω από το σπίτι μου σαν την Mary Poppins με τσάντα που θα έχει μέσα: πλαστική σακούλα και πλαστικά καλαμάκια; Είστε με τα καλά σας;;;

1.     Και πως θα πίνω τώρα τον φραπέ με παγωτό;

2.     Πως θα ανακατεύω νευρικά τον καφέ και θα δαγκώνω το καλαμάκι μου;

3.     Εκφράσεις όπως ρούφα τον φραπέ, ρούφα την κοιλιά σου και ρούφα το αυγό θα καταργηθούν από την Νεοελληνική;

4.     Πως θα φυσάω και θα πετάω χαρτάκια;

5.     Πως θα φτιάχνω τα μαλλιά μου μπούκλες;

6.     Και πως θα λέω τον πόνο μου χωρίς καλαμάκι;

7.     Και το κυριότερο: Πως θα τσακώνομαι με τον σερβιτόρο και θα του λέω το καλαμάκι που μου έφερες ήταν τρύπιο;

SOS:Τα μανταλάκια μόνο να μην μας φορολογήσετε, εκεί θα έχουμε πραγματικό πρόβλημα!!! Αλλά πολύ φοβάμαι αγαπητό κράτος που σας δίνω ιδέες…  Όπως και να έχει Παλιό καλό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ γύρνα πίσω.

Την Άννα Μακρή μπορείς να την βρείς  στο Facebook εδώ  και η σελίδα της κλίκ εδώ
Την Φωτεινή Μακρή μπορείς να την βρείς στο Facebook
εδώ

Προηγούμενα άρθρα και σκίτσα αν θέλεις να δεις και να διαβάσεις τότε τα τραβάει ο οργανισμός σου κλίκ εδώ. 

 
 Το κείμενο και το σκίτσο υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Αυτά τα στοιχεία δεν επιτρέπεται να αντιγραφούν για εμπορική χρήση. Επιτρέπεται όμως να δημοσιευτούν στο site http://www.creteonair.eu/   καθώς και η αντιγραφή σε άλλα site, social media και blog, αρκεί να αναφέρεται η πηγή. 27/04/2018 ΑΝΝΑ ΜΑΚΡΗ – ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΚΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ