Τσίπρας: Σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο η αιχμαλωσία των δυο στρατιωτικών μας από τους Τούρκους.Καληνύχτα ολιστικό σύμπαν... Τέλος κλείνω τον διακόπτη!ΣΚΙΤΣΟ ΑΝΝΑ ΜΑΚΡΗ – ΓΡΑΦΕΙ Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΚΡΗ

Όταν η ζωή το σωτήριο έτος 2018 σε αφήνει Speechless και το hastag #ένας_εξωγήινος _μου είπε,  φαντάζει πταίσμα... Τι έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε. 

Κάθε πιθανότητα συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής – εθνικών θεμάτων, ανάμεσα σε κυβέρνηση και σε αξιωματική αντιπολίτευση δεν εξανεμίστηκε απλά αλλά  έγινε το «όσα παίρνει ο άνεμος» και  mayday τυφώνας Ίρμα Speaking. «Πάρε τον Ερντογάν για να επιστρέψουνε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη για το επεισόδιο με τους Έλληνες στρατιωτικούς «αιχμαλώτους». Ενώ ο Αλέξης ανταπάντησε πως δεν θα αναδείξει ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό.

Για του λόγου το αληθές να και το βίντεο στο επισημαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο 05:27’ .Μεθοριακό επεισόδιο ωραία, αλλά πείτε μας πρώτα αυτή η ευρωπαική τουρνέ σε ΕΟΚ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ  τι ρόλο βαράει;  Και για σένα φίλε αναγνώστη που έχεις χάσει επεισόδια σε ενημερώνω: ο Πάνος Καμμένος πήγε και ζήτησε την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας άκουσον άκουσον (γυφτορουμάνοι) για την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών ενώ είχε προηγηθεί έκκληση προς το ΝΑΤΟ. Επίσης σε συνέντευξη του στην Γαλλική εφημερίδα Liberation ανέφερε  πως η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία. Δεν με πιστεύεις; Να δές το εδώ

 
Αν δεν ήταν μείζονoς σημασίας  διπλωματικό επεισόδιο θα έτρεχε ο Πάνος,  Sprint των 400 μέτρων δηλαδή 4Χ100; Στερείται όμως  τεχνικής, τα Blocks δεν βρίσκονται σταθερά στη διαδρομή, χαλαρώνει και δεν εστιάζει στον αγώνα. Επίσης οι θεατές δεν ξέρουν σε τι πίστα θα παρακολουθήσουν το αγώνισμα. Θα το δούνε μέσα στην Κωνσταντινούπολη ντυμένοι στα χακί και οι άλλοι θα μας χαιρετάνε από την Ελβετία;

Την ίδια στιγμή,  οι στρατιώτες μας, παραμένουν σε Τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας,  οι Τούρκοι ψάχνουν τρόπο να τους παραπέμψουν σε δίκη για δήθεν κατασκοπεία και ο Αλέξης μιλάει για σύνηθες περιστατικό. Και αναρωτιέται όλη την ημέρα αν αξίζει να πάει στην βουλή και να σπαταλήσει μέρος του πολύτιμου χρόνου του αναφερόμενος στη συζήτηση για την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής βλέπε σκάναδαλο Novartis.

Θα σταθώ όμως σε τρία βασικά  σημεία:

1.     Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι αιχμάλωτοι εν καιρό ειρήνης  (νέα ορολογία ) με κατηγορίες και αποδεικτικά στοιχεία όπου ουδείς γνωρίζει. Πρωτοφανές!

2.     Ο όρος «θανατηφόρο ατύχημα» αυτά  τα Ελληνικά σας με τρελαίνουν εκτός και αν μας προετοιμάζετε για κάτι. Προμελετημένο συμβάν από την πλευρά της Τουρκίας ναι θανατηφόρο ατύχημα όχι.  

3.     Είναι ιερό καθήκον σας κύριοι να φέρετε τα παιδιά πίσω στην χώρα μας  σώους και κοντά στις οικογένειες τους!

 ✔Oι ήρωες αιχμάλωτοι στα χέρια των τούρκων είναι οι: Άγγελος Μητραιτώδης (ανθυπολοχαγός) και ο Δημήτρης Κουκλατζής (λοχίας ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ).

Απορία: Αφού είναι όλα καλά και ελάσσονος σημασίας τότε απαντήστε μας πως δικαιολογούνται οι μαζικές μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων προς Έβρο και νησιά;;;  Και γιατί επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή  στο εσωτερικό της χώρας;


Και το θρίλερ δεν έχει τέλος. H Eλλάδα έχει καταντήσει (την έχουν!) σαν την ποδιά της πλύστρας με Ευρωπαική ούγια...Χτες μόλις ο Πάνος Καμμένος σε ομιλία του στην Κύπρο αναφέρει: Η Μεσόγειος φλέγεται. Έχουν καταλάβει πλέον όλοι στον παγκόσμιο χάρτη ότι για να υπάρξει σταθερότητα πρέπει να στηριχθούν και να στηρίξουν τον ελληνισμό της Κύπρου και της μητροπολιτικής Ελλάδος. Να δημιουργηθεί εκείνο το τόξο που θα μπορέσει ακόμα μια φορά να κάνει ανάσχεση των ροών προς τη Δύση που στο παρελθόν τις αντιμετωπίσαμε στη Σαλαμίνα, στο Μαραθώνα και τώρα πια σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Την τύχη του κάθε λαός την κάνει μοναχός του κι όσα του κάνει η τρέλα του δεν του κάνει οχτρός του». Αυτό το κρητικό ρητό , ευχήθηκε  τον Νοέμβρη του 1966, ο Γιώργος Σεφέρης  να το  δει γραμμένο στ’ ανώφλι της Βουλής των Ελλήνων.

Τα  λέμε πάλι την άλλη Δευτέρα μόνο εδώ.
Την Άννα Μακρή μπορείς να την βρείς  στο Facebook εδώ  και η σελίδα της κλίκ εδώ
Την Φωτεινή Μακρή μπορείς να την βρείς στο Facebook εδώ

Τα σέβη μου Φωτεινή Μακρή!
Το κείμενο και το σκίτσο υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Αυτά τα στοιχεία δεν επιτρέπεται να αντιγραφούν για εμπορική χρήση. Επιτρέπεται όμως να δημοσιευτούν στο site http://www.creteonair.eu/   καθώς και η αντιγραφή σε άλλα site, social media και blog, αρκεί να αναφέρεται η πηγή. 12/03/2018 ΑΝΝΑ ΜΑΚΡΗ – ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΚΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ