Ο Καμμένος μας φαντάζεται ως ήρωες του 1821.


Σκίτσο Άννα Μακρή – Γράφει η Φωτεινή Μακρή...

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και εκδηλώσεις, εορτάσθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου προχθές  25η Μαρτίου καθώς και η Ελληνική Επανάσταση του 1821. Χάριν της  οποίας οφείλουμε την Εθνική και πνευματική παλιγγενεσία. Ο Ελληνικός λαός έζησε 400 χρόνια βαθιάς σκλαβιάς από τους τούρκους, με βίαιους εξισλαμισμούς, δολοφονίες, κεφαλικούς φόρους, βιασμούς, εγκλήματα. Kαι παρόλα αυτά δεν πρόδωσε την πίστη, την γλώσσα και τον πολιτισμό του.


«Εμείς, είπε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών, αλλά να θυμούνται όλοι, φίλοι και εχθροί, ότι δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωνιστές του 1821 και το έχουμε αποδείξει σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας. Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις… αλλά ως μία βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας…».

Και όμως διαφέρουμε...

1.Εκείνοι δεν θα πουλούσαν   την πίστη, την γλώσσα, το πνεύμα και τον πολιτισμό του Έλληνα για να εξευρωπαϊστούν ή για να αμερικανοποιηθούν.

2. Εκείνοι δεν θα πέφτανε με τα μούτρα  στις γαρδούμπες, στα κοκορέτσια, στα πιτόγυρα, στον  τζόγο παρέα με το βαρέλι του Ουίσκι, στα καζίνο και στα social media.

3. Εκείνοι δεν θα άφηναν 27 μέρες 2 Ελληνόπουλα αιχμαλώτους στα χέρια του εχθρού εν καιρώ Ειρήνης ή πολέμου.

4. Εκείνοι  θα είχαν λόγο τιμής ως προς στον συνάθρωπο.

5. Εκείνοι δεν  θα ψήφιζαν σύμφωνα με το προσωπικό τους συμφέρον αλλά για το καλό της πατρίδας.

 Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε... εκείνοι που κάνανε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν μια χούφτα άνθρωποι αλλά οι πεινασμένοι και ξαρμάτωτοι όχι οι έχοντες πλούτο.  

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πόσο Καφκική είναι η εποχή μας όταν πιστεύουμε πως είναι πιο ασφαλές να είσαι αλυσοδεμένος από το να είσαι ελεύθερος;;;

Τα λέμε πάλι την άλλη Δευτέρα μόνο εδώ! To site αναβαθμίζεται γιαυτό και βγήκαμε εκτάκτως σήμερα Τρίτη, οπότε σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Τα σέβη μου Φωτεινή Μακρή!

Την Άννα Μακρή μπορείς να την βρείς  στο Facebook εδώ  και η σελίδα της κλίκ εδώ
Την Φωτεινή Μακρή μπορείς να την βρείς στο Facebook εδώ

Το σκίτσο και το κείμενο υπόκεινται  σε πνευματικά δικαιώματα. Δεν επιτρέπονται να αντιγραφούν για εμπορική χρήση. Επιτρέπεται όμως να δημοσιευτεί  στο site http://www.creteonair.eu/   καθώς και η αντιγραφή τους σε άλλα site, social media και blog, αρκεί να αναφέρεται η πηγή. 27/03/2018 ΑΝΝΑ ΜΑΚΡΗ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΚΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου