ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟ ΑΝΝΑ ΜΑΚΡΗ!

alt
Προσθήκη λεζάντας
 

Την γνωρίσαμε μέσα από το anna makri comics stories.  Η Άννα Μακρή μέσα από τα σκίτσα της εισάγει νέες τεχνοτροπίες και πρωτοποριακά στοιχεία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την σεμνή της ιδιοσυγκρασία συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα η οποία μας βάζει στον πειρασμό να μάθουμε ποιά είναι...

Creteonair: Πως γεννήθηκε η ιδέα του anna makri comics stories; Μίλησε μας λίγο γι΄αυτό.

Άννα Μακρή: Είμαι αυτοδίδακτη στο σχέδιο και είναι έμφυτο. Δεν έχω τελειώσει κάποια σχολή καλών τεχνών αν είναι αυτό που με ρωτάς. Ζωγραφίζω με την δική μου τεχνική από την ηλικία των 5 ετών  και  την έχω εξελίξει σταδιακά με τα χρόνια. Το anna makri comics stories ξεκίνησε με στόχο να προσεγγίσω το ευρύ κοινό και να γνωρίσει την δουλειά μου λίγο καλύτερα. Το διαδίκτυο είναι μια τεράστια αγορά γνώσεων και πληροφοριών και δίνει την δυνατότητα να μοιραστείς πληροφορίες με άλλους χρήστες από όλα τα μέρη του κόσμου, όσες φορές εσύ επιθυμείς. Αυτό κάποτε φάνταζε αδύνατο και έπρεπε να πηγαίνεις πόρτα πόρτα στους εκδοτικούς οίκους, εφημερίδες και περιοδικά. Eυτυχώς  έχει αλλάξει σήμερα και θα έλεγα πως το ίντερνετ είναι μια μαγική πόρτα ευκαιρίας αν την αξιοποιήσεις σωστά.


 


Creteonair : Από που εμπνέεσαι τα θέματα σου;
Άννα Μακρή: Από την επικαιρότητα. Αυτό που κάνω είναι σάτυρα αλλά με αρχές, όρια και υπερασπίζομαι ηθικές αξίες έξω από κατευθυνόμενες πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχω παράπονο, η επικαιρότητα τρέχει σε τέτοιο βαθμό που θα λέγαμε πως  βρισκόμαστε σε εκείνο το σημείο κατά το οποίο ο κινηματογράφος αντιγράφει την ζωή και όχι το αντίστροφο.Creteonair: Κάνεις τέχνη σε περίοδο κρίσης δεν σε φοβίζει αυτο;
Άννα Μακρή: Καθόλου θα έλεγα με απόλυτη βεβαιότητα. Η ιστορία έχει αποδείξει πως ο ρόλος της τέχνης είναι καταλυτικός σε περιόδους κρίσης. Πρώτον γιατί  το μοναδικό κίνητρο του καλλιτέχνη είναι η μεγάλη αγάπη, μεράκι και η ρομαντική επιμονή που έχει για το αντικείμενο του. Δεύτερον, υπήρξε και πάντα θα υπάρχει η ανάγκη του κοινωνικού συνόλου σε άσχημες χρονικές περιόδους να «αγκαλιαστεί» αλλά και να εκφραστεί.
Creteonair: Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει πάνω στο σκίτσο;
 

Άννα Μακρή: Το κείμενο είναι ένα σύνολο από λέξεις. Μπαίνεις μέσα στον κειμενογράφο και το αλλάζεις, το μεταβάλλεις, το μετατρέπεις. Το σκίτσο όμως; Έτσι και παρέμβεις απλά έχεις στείλει σε «θάνατο» το δημιούργημα σου.


 
 
Creteonair :Η τέχνη τι είναι για σένα;


Άννα Μακρή: Η τέχνη είναι... ωραία όταν το χέρι, το κεφάλι και η καρδιά πάνε μαζί.  Δεν είναι δικό μου το έλεγε ο συγγραφέας  John Ruskin. Το άλλο που έλεγε και το κρατώ ως φυλακτό στην ζωή μου είναι το: «τα καλύτερα πράγματα στην ζωή δεν είναι πράγματα». Πιστεύω πολύ στην έννοια του Αλτρουισμού, δηλαδή να κάνεις πράγματα όχι για την υπεράσπιση των προσωπικών σου συμφερόντων. Έννοιες όπως η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η φιλανθρωπία, η φροντίδα είναι δυστυχώς έννοιες ξεχασμένες. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που με κάνουν να ελπίζω για ένα καλύτερο κόσμο.

 

 
Mε την  πολυαγαπημένη φίλη της Δήμητρα...
 Creteonair : Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

 


Άννα Μακρή: Να βρώ μεγαλύτερη ανταπόκριση σε αυτό που κάνω και φυσικά να βρώ εκδότη για τα σκίτσα μου! Σας ευχαριστώ.

 
Μπορείς να την βρείς :
Facebook κλικ εδώ 
Site κλικ εδώ
Instagram κλικ εδώ
Pinterest κλικ εδώ
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


  
 
 


 


 


 


 


 


 


 
 

 
 

 

 

 

 

 
 

 
 


 

 


 
 


 

  


 

 


 


 


  
  
 

 


 


  
 


 
 

 
 

 


 

 
  
    
 
 
 
 
 
  
 


 
 

 

 

 

 
 
 
 

 

 
 
 

 
 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ