Άκης Πετρετζίκης - Η μαγειρική για εμένα είναι φαντασία πάθος και πολλή δουλειά!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ   ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΚΡΗ!
Όταν η μαγερική παύει να είναι απλά μια συνισταμένη πολλών εκφάνσεων του  πολιτισμού αλλά  αναγάγεται σε  έργο τέχνης  και οδηγεί ακόμη και τον πιο αμύητο να θέλει να μάθει τα μυστικά της κουζίνας! Με θαυμαστή οξυδέρκεια, σπιρτάδα  και άριστη γνώση πάνω στο αντικείμενο του, ο Άκης Πετρετζίκης , διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον μας  τα τελευταία χρόνια και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του. Γιατί για όλους εμάς δεν είναι απλά ένας άριστος σεφ και παρουσιαστής αλλά είναι ο Άκης Πετρετζίκης της καρδιάς μας!
1.Ο  Πιέρ Γκανιαίρ ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin chef, λέει πως «η μαγειρική δεν μετριέται με τους όρους της παράδοσης ή του μοντερνισμού». Θα πρέπει σ’ αυτή να διαβάσουμε το ισχυρό συναίσθημα του μάγειρα.  Ισχύει;

Άκης Πετρετζίκης:  Η μαγειρική, για εμένα, είναι φαντασία, πάθος και πολλή δουλειά! Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι το ισχυρό συναίσθημα του μάγειρα είναι απαραίτητο στοιχείο της καλής μαγειρικής!        


 
2.  Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει εύκολες, υγιεινές, θρεπτικές συνταγές  με άψογη παρουσίαση. Είναι επικοινωνιακός, ευπροσήγορος, άμεσος. Πολύπλευρος αλλά και απλός ταυτόχρονα. Είναι ευχάριστα διαφορετικός. Αυτό ήταν και το μυστικό της επιτυχίας του;
Άκης Πετρετζίκης:  Η αλήθεια είναι ότι μυστικά επιτυχίας δεν έχω. Απλώς κάνω αυτό που αγαπάω και το κάνω όσο πιο απλά και ειλικρινά μπορώ. Χωρίς μυστικά. Απλά… μαγειρεύω και μοιράζομαι τις συνταγές μου με τον κόσμο!
3. Ένα νόστιμο πιάτο θα πρέπει να φέρει την προσωπική σφραγίδα και την τέχνη της μαγειρικής. Αρκούν αυτά;
Άκης Πετρετζίκης:  Θα πρέπει να έχει κα καλά υλικά… Νόστιμο πιάτο χωρίς αγνά υλικά δεν γίνεται. Γίνεται;
4.  Η μαγειρική τελικά μπορεί να μπει σε στενά καλούπια τύπου 10  -  15 λεπτά βράσιμο και είναι έτοιμο το γεύμα;
Άκης Πετρετζίκης:  Αυτό, και πάλι εξαρτάται από τα υλικά… Λίγα ολόφρεσκα σπαράγγια με ένα αβγό από πάνω, δεν θέλουν περισσότερο για να γίνουν… Και, πίστεψέ με, είναι ένα πεντανόστιμο, ολοκληρωμένο γεύμα!
5.  Η μαγειρική  αφήνει ελεύθερο τον chef να δοκιμάσει και να αλλάξει τα υλικά της συνταγής σε σχέση  με την Ζαχαροπλαστική;
Άκης Πετρετζίκης:  Ναι, φυσικά! Με κάποιες συνταγές μπορείς να πειραματιστείς όσο θες! Και στην ζαχαροπλαστική ισχύει αυτό, απλά σε λιγότερες περιπτώσεις…
 
6. Η μαγειρική είναι για εσένα;
Άκης Πετρετζίκης:  Η δουλειά μου και… η ζωή μου!
7.  Βασικό συστατικό της μαγειρικής είναι η αγάπη;
Άκης Πετρετζίκης:  Ναι, θεωρώ πως είναι – ή αγάπη για αυτό που φτιάχνεις, αλλά και η αγάπη για τους ανθρώπους για τους οποίους το φτιάχνεις :-)
8. Η καλύτερη κουζίνα είναι η ;
Άκης Πετρετζίκης:  Η κουζίνα της μαμάς! Η σπιτική! Αυτή με την οποία μεγαλώσαμε και όλοι αγαπάμε σε όποια χώρα και αν είναι!
9. Γιατί οι Ελληνίδες δεν μαγειρεύουν σήμερα και το θεωρούν λανθασμένα ως μειονέκτημα;
Άκης Πετρετζίκης:  Δεν μαγειρεύουν; Εγώ, άλλο έχω καταλάβει… Έχω καταλάβει πως όχι μόνο μαγειρεύουν, αλλά το ψάχνουν και πολύ με τις συνταγές! Κι αυτό μου δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη για να συνεχίσω αυτό που κάνω.
10. Kitchen Lab café bistro , Burger AP, e-shop, εκδόσεις, site, εκπομπή, you tube;;; Ο Άκης Πετρετζίκης είναι υπερήρωας; Πότε προλαβαίνει;
Άκης Πετρετζίκης:  Όχι, δεν είναι υπερήρωας. Απλώς δεν είναι μόνος του!!!!
 Έχω μια πολύ καλή ομάδα με ανθρώπους που με βοηθούν να κανω πραγματικότητα ό,τι έχω ονειρευτεί!
 
11. Που μπορεί κάποιος να σε βρει;
Άκης Πετρετζίκης:  Στο Kitchen Lab (Τασσοπούλου 2) και στο Burger AP (Ελβετίας 16), στην Αγία Παρασκευή, στην Αθήνα. Συνήθως, είμαι εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ :-)
Καθώς και μέσα από τα Social Media που καθημερινά μιλάω με δεκάδες φίλους από όλη την Ελλάδα.
Τον Άκη Πετρετζίκη μπορείς να τον βρείς:
Στην σελίδα του στο facebook  κλικ εδώ
Στο site του κλικ εδώ
Στην εκπομπή του KITCHEN LAB στο ΣΚΑΙ TV και διαδυκτιακά αν θέλεις να δείς προηγούμενα επεισόδια από το web tv κλίκ εδώ
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά για την τιμή και την εμπιστοσύνη, πρωτίστως  τον Άκη Πετρετζίκη και ακολούθως το γραφείο τύπου ΣΚΑΙ και πιο συγκεκριμένα την κυρία Αλίκη Ρούλια Press Officer. Το φωτογραφικό υλικό υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα του ΣΚΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου