ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ 12ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το μυστήριο του Αλμυρού.Ένα εντυπωσιακό βίντεο στα άγνωστα νερά του ποταμού που βρίσκεται δίπλα στην πόλη του Ηρακλείου


Γράφει η Δέσποινα Τσώπου

Λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Ηρακλείου βρίσκεται το φράγμα και το ποτάμι του Αλμυρού. Το όνομα του το πήρε από τα αλμυρά νερά του. 

Νερά που εικάζεται ότι προέχονται από υπόγεια και υποθαλάσσια ρεύματα εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. 
Πηγάζουν από απροσδιόριστα βάθη χωρίς όμως να έχουν σχέση με τα θαλάσσια νερά της περιοχής ή της Κρήτης γενικότερα, όπως έχουν αναφέρει επιστημονικές έρευνες στο παρελθόν που ασχολήθηκαν με το αξιοπερίεργο αυτό φαινόμενο. 

Μυστήριο αποτελεί ακόμα και σήμερα η προέλευση, το μήκος και η διαδρομή των υπόγειων ρευμάτων που καταλήγουν στον Αλμυρό και ξεπερνούν σε ποσότητες νερού τα 240 εκατ. κ.μ /έτος. 
Πέρα όμως από τα παραπάνω ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το τι συμβαίνει υπογείως του Αλμυρού, υπάρχει και η επιφάνεια.

Ο υγρότοπος με την γαλάζια λίμνη και το πανέμορφο ποτάμι με τους φοίνικες που καταλήγει στον κόλπο του Ηρακλείου και δεν θα τα βρείτε σε ταξιδιωτικούς οδηγούς ούτε σε διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά υπάρχουν εκεί για να μαγεύουν τους τυχερούς περαστικούς.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα στο βίντεο του Κρητικού εικονολήπτη Νίκου Σαράντου, που για ακόμα μία φορά μας δείχνουν απο μια άλλη ματιά, όλα όσα υπάρχουν δίπλα μας και ίσως δε τα είχαμε παρατηρήσει ποτέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!